Nieuwsbrieven

VOORJAAR

Beste muziekliefhebbers,


We twijfelen soms, is het nu lente of toch nog winter? Heen en weer gaan we, van blote voeten in het gras naar geduffeld in een jas,  je zou van minder in de war raken. Toch gaat het gebeuren, we voelen het, er is beweging.

Tulpen banen zich een weg naar boven, geel en oranje staan zij alweer te gloren in tuinen en parken. Sneller beweegt de wind, dorre takjes worden losgerukt en weggeblazen. Vernieuwing en verfrissing! De temperatuur stijgt en daalt nog.

April doet wat ‘ie wil…

 

En wat willen wij in april? Zingen bij de Piano zoals weleer! Met de ramen geopend naar de avondlucht en de zingende merels.

Bij de pianoklanken voegen we onze stemmen die "samen een straatje om" gaan. Wie langs Pianosalon wandelt met het hondje zal misschien even blijven staan… Wie laat wie nu uit? 😉

 

Pianoklanken fladderen uit de vensters als er wordt lesgegeven. Jong en ouder leert pianospelen, wekelijks of af en toe; liedjes, korte en lange composities, uitdagend of luchtig. Zelfs is er een singer-songwriter onder ons, Billy schreef een knappe tekst en we zetten deze samen op muziek.

 

Mantra Zingen is op een fijne manier een vaste waarde geworden door de liefhebbers die trouw komen zingen. Het blijkt deugd te doen, zowel bij de deelnemers als bij mezelf. Wil jij het eens uitproberen? We nemen je graag mee op mantratocht, op weg naar rust en harmonie in onszelf. De klanken sturen we door de avond met de lente mee naar wie zich dit ook zo innig wenst.

 

Nu is er eerst weer Zingen bij de Piano. Ga je een straatje om, stap dan door de deur van Pianosalon voor een tasje thee of een glaasje wijn. We zingen vanaf 19u30, na een kwartiertje pauze zingen we door tot 21u00. Was ik moe? Had ik een probleem? Waar is het gebleven? Ik ben het verloren! Al zingend en al babbelend ben ik het helemaal vergeten.

Ga je mee samen een straatje om? Klik hier voor de songtekst, klik hier om te luisteren.

 

Een fijne paastijd wens ik jullie.


Tot ziens, tot zings!

Jacqueline

JANUARI

Beste muziekliefhebbers,

 

Middenin de winter, vanuit een zonovergoten keuken, wens ik jullie allemaal een fijn en vredig jaar toe!

 

Ik zit hier graag, aan de keukentafel, met uitzicht op een flink stuk hemel dat ontzettend blauw kan zijn ook al vriest je neus eraf zodra je buiten komt. Door de lucht zeilt af en toe een kauwtje, in de boom eten meesjes uit het voederdingetje en onder de struiken scharrelt het roodborstje rond. Het groene blad dat er nog is glanst in de zon en doorheen de dorre bloemblaadjes van de hortensia schijnt licht. Op sommige vroege ochtenden is de hazelaar getooid met glinsterende douwdroppels.

Je vraagt je af of de natuur ons versierwerk van december overneemt in januari!

 

Met een beetje geluk mag er weldra weer worden gezongen.

In de maanden februari en maart geven we daar gehoor aan met een mantraboost, om te kunnen blijven in winterse verstilling en tegelijk alvast op te laden voor de vreugdevolle lente.

Voor informatie over de salonavonden na Pasen houd je best de website in de gaten. Tevens kun je hierover lezen in de volgende nieuwsbrief, die op het einde van de winter verschijnt.

 

Geniet van de natuur die aanstonds zal ontluiken, merkbaar in de helder wordende lucht, in park en tuin, en in onszelf. Ik heb de eerste ganzen alweer zien terugkomen, met vijf of zes waren ze en ik hoorde ze niet want ik zat in de auto, maar ik hoorde hen in mijn verbeelding! Zoals ik in mijn verbeelding alweer lieve mensen hoor zingen, bijvoorbeeld deze mantra die we al een paar keer zongen en die blijft hangen - wat zeker geen straf is.

Moest het toevallig vandaag een grijze dag zijn nu je dit leest, sluit dan even je ogen, beeld je een blauwe lucht in, de zee, zwem mee met een dolfijn, hum mee met Jasper Merle “Om Ah Hung… “


Warme wintergroet,

Jacqueline

HERFST

Beste muziekliefhebbers,

 

De herfst is nu echt ingetreden.

Gelukkig gaat de natuur zich meteen ook weer voorbereiden op haar nieuwe begin, de lente is terug voor je het weet!

 

Toch heeft de herfst ook zijn charmes en maken we het binnen gezellig.

Een wandeling doet deugd, eens lekker uitwaaien en de koude maanden lenen zich ook voor wat meer rust.
En voor hobby’s. Zoals muziek! Oefenen kan des te gezelliger zijn als het buiten regent of als het vroeg donker is.

 

Theetje Roseetje is zo’n moment van gezelligheid op een herfstige avond. Op 2 december vindt dit plaats in het sfeervolle Kerkje van Eikevliet. We richten hier een heus salonnetje in met piano.

Welkom om iets te spelen, zingen of te komen luisteren. Spreek gerust iemand aan die muziekles volgt of doet aan badkamerzingen; we maken plaats voor een verborgen talent of een bescheiden mens met een wens om zich eens te laten horen.

De thee en de rosé staan uiteraard ook klaar en we maken er een knusse avond van.

 

Hou je van een kalme avond, meditatief zingen in rustig gezelschap, waar je gerust met je ogen dicht kunt zingen, waar het aangenaam luisteren is naar de mooie muziek en naar de anderen, kijk dan eens op de website bij Mantra Zingen.
Dit is een nieuw concept dat momenteel wordt opgestart zowel in Eikevliet als in Tielrode. Ook hier zorgen we voor de aangename salon-ambiance. Van mantra zingen kom je tot rust, grote kans dat je daarna zalig zult slapen.

 

Zingen bij de Piano is er weer op 18 november, sing-along op basis van songteksten.

Iedereen is welkom!

 

Lieve allemaal, dit was het salonpraatje. Ik lichtte er 3 avondjes uit, ook terug te vinden in het aanbod bij salonavonden.

 

Voor nu wens ik jullie een zachte herfst met zalige geuren en prachtige kleuren.

Vergeet niet dat het verborgen groen in de bodem zich al voorbereidt op de lentezaken.

En, Viva la Musica!

 

Goudgele groetjes,

Jacqueline.

SEPTEMBER

Beste muziekliefhebbers,

 

September is een bijzondere maand.

De scholen beginnen, de zomerperiode lijkt afgesloten.

Een lach en een traan…

 

In de muziek zijn er ook seizoenen en je kunt ze het hele jaar door bezoeken.

Met de Moonlight Sonata ben je in een maanlandschap tijdens een zwoele zomernacht, of juist op een kille winterse vroege avond, een beetje eenzaam.

Gelukkig kan je in de winter af en toe een avondje zingen, de blues wegzingen!

Of misschien wil je je toch in die Moonlight Sonata verdiepen en hem op de piano spelen, het bekende eerste deel.

Minder bekend zijn het 2de en 3de deel van deze Sonate, grappig om eens te beluisteren op Youtube.

Ga dan wel even zitten of hou je even ergens aan vast voor het 3de deel: dat is ra-zend-snel!

Leuk om te horen wat Beethoven componeerde als vervolg op die wereldberoemde maan-melodie.

 

Luisteren naar muziek is fijn, zalig zelfs.

Als je er de tijd voor hebt, ervoor néémt - mij lukt dat ook niet altijd hoor.

Samen luisteren naar muziek is ook leuk.

Luisteren naar Klassiek is het volgende plan dat ik heb voor een Salonavond.

Tot het zover is kun je de Salonavonden bezoeken die al ingeburgerd zijn, vanaf nu overzichtelijk terug te vinden op de website van Pianosalon.

En ga je voor die Pianosonate, dan wil ik daar gerust eens samen met jou aan gaan zitten.

Allé, aan de piano gaan zitten natuurlijk. Voor die Pianosonate. Of een ander leuk muziekstuk.

 

Ik zie je weer in oktober, dan brief ik weer het nieuws.

 

Aan iedereen wens ik een goede gezondheid (dat voorop!), een portie blijdschap en tevredenheid, en als het toch even lastig gaat, succes en goeie moed. Veel zangzucht, pianopracht, mantratroost en een heleboel losse vrolijke noten langs je hemelboog.

 

Nog een zalige nazomer!

 

Muzikale groetjes,

Jacqueline.

© 2023  PIANOSALON VOF • BE 0553 819 223 • DULFTSTRAAT 53 • 2880 BORNEM • 0474 56 09 98 • info@pianosalon.be

DODO DESIGN & ILLUSTRATION • REALISATIE WEBSITE VEERLE DE GROOT